måndag 26 april 2010

Mer garn!

Idag skulle jag få lite gjort, hade jag tänkt. Jag skulle stryka, sortera lite papper, ringa ett antal samtal, laga mat att frysa in osv....
Jag kom faktiskt ihåg att ta upp en laxsida ur frysen, men innan jag ens hade öppnat förpackning kom snälla, snälla Renée ner med en portion köttgryta! Laxen åkte genast in i kylen och det enda jag behövde göra var att stoppa in lite broccoli i micron. 2 minuter och 50 sekunder senare var middagen klar!

Alltså har jag inte gjort en enda sak på min lista idag heller.Jag tänkte faktiskt stryka lite när Renée ringde och undrade om vi inte skulle beställa lite garn. Vilken fråga! Naturligtvis hoppade jag på direkt. Så det blev ett evigt surfande runt, men jag tror vi bestämde oss för att beställa från YlloTyll. Det hade ju kommit två nya färger i Drops Delight t.ex. Jag får nog rensa lite bland alla prylar i skåpen i morgon, om jag ska få plats med mer garn. Dessutom fyller jag år på onsdag och det enda jag har önskat mej är presentkort i garnaffären:)
Om jag stickade lite mer än jag gör förnärvarande skulle ju lagret minska, men just nu är det så mycket jag borde göra så ingenting blir gjort. Som jag skrivit förut, jag är knäpp!!!

söndag 25 april 2010

Blomspaning

Otroligt nog kunde jag följa med Renée på en "promenad" idag. Vädret var helt perfekt. Tillräckligt varmt så att det t.o.m. luktade så där gott från skogen. Har man inte varit ute i naturen på två år, blir allt extra mycket på något sätt. Vi åkte på en sedan länge nedlagd järnväg som går genom skogen bl.a. förbi vår hembygdsgård.


Visst är det vackert!
Området sköts på gammalt sätt, alltså man slår med lie när blommorna har fröat av sej. Det är en amatörbotanist som har kartlagt alla växter (blommor?) och det finns ca 200! olika.
Vi åkte dit för att titta på alla blåsipporna i alla nyanser av blått och naturligtis även vitsippor.

Det är ju inte så lätt att fota när man inte kan gå nära, men jag tycker att även gärdesgården är otroligt fin. Som jag nog har skrivit tidigare, är jag väldigt förtjust i föremål med patina. Lite rost eller solblekt trä t.ex. Eller mossbelupna stenar.


Detta var faktiskt den allra sötaste och finaste blomman! Det är Renées älskade Gibson. Han var vår vägvisare.

Jag har några bilder till från hembygdsgården, men det tar vi en annan dag.
Vi var ute ca en timma och när vi kom hem sa Renée att jag t.o.m. hade blivit solbränd i ansiktet! Hur blek var jag egentligen innan?

lördag 24 april 2010

GULD !!!!!!!!!

Rättvisan segrade. HV71 vann elitserien. Dom har ju legat etta i elitserien ända sedan starten i höstas, så det var ju inte mer än rätt att dom vann. Det kommer att bli väldigt tomt nu när säsongen är slut, helst efter finalserien med match varannan dag. Men tiden går ju så fort, så snart är det dax igen.

Jag har drabbats av, vad jag först trodde, en fruktansvärd vårtrötthet. Men efter gårdagen vet jag inte vad det egentligen är för årstid;) Ibland sken solen från en klarblå himmel och det var alldeles vindstilla sedan började det storma, hagla, regna och snöa. För att på kvällen avsluta med ett fruktansvärt snöande och åska! När jag la mej var det minusgrader och stjärnklart, så snön låg kvar idag på morgonen.
Renée var här med sin stickning på kvällen och som vi pratar hörde vi inte åskan, men den hade slagit ut alla TV-apparater på hela ålderdomshemmet!
Aprilväder är ju en sak, men detta var väl överdrivet iaf.

Jag stickade klart hälen på min strumpa + lite till, men jag håller även på med ett beställt par tossor i storlek 44, så strumporna får vänta. Jag ska ju ha dom själv.

Nu ska jag försöka komma i säng snart så jag är pigg i morgon, för då ska Renée och jag åka ut med våra rullar på blomspaning.

onsdag 21 april 2010

Uppdatering

Skulle ta sista cigaretten i dörröppningen, och vad får jag se? Det SNÖAR!!!!!!! Ren snö och inte ens regnblandat.
Nu går jag och drar täcket över huvudet:(

tisdag 20 april 2010

Stickcafé

Ikväll skulle vi ju ha stickcafé igen. Vi kan bara ha det var tredje vecka när Renées flicka är hos sin pappa. Denna gången skulle vi inte va hos mej, utan hos Anna-Britt. Hon bor i huset bredvid vårt och där kommer jag faktiskt in:). Även Renées mamma skulle va med.
Gissa vem som inte kunde va med? Naturligtvis satt jag på toa:( grrrrrrrrrrrrrrrrr!
Jag hade ett eget, först på toa och sedan tillsammans med min älskade radiosporten.

Jag stickade på hälen fram till att jag ska plocka upp maskor igen. Hittills fattar jag faktiskt;) Har ni sett på garnet, att den delen jag minskade blev enfärgad, och baksidan är samma mönster hela tiden.
Mycket märkligt, men fint. Undrar om det blir samma på den andra strumpan också. Det är väl inte troligt, men det får bli som det blir.

Stickorna jag fick av snälla Monica är helt underbara att sticka med. Tänk vad man vänjer sej fort. När jag fick min vinst, och såg stickorna som var med, 2½, trodde jag att det var tandpetare! Jag trodde att jag aldrig skulle kunna sticka med så tunna stickor. Nu när stickar på min disktrasa med 3½, tycker jag att dom är tjocka!

Idag har hemtjänsten städat och bäddat rent, så jag ska faktiskt snart krypa ner. Hoppas bara att SMHI har fel och att det INTE snöar inatt!!!!!!

måndag 19 april 2010

Ännu en dag i pyjamas!

Det blev återigen en dag i pyjamas. Är klockan halv 4 på em är det ju liksom ingen idé att klä sej,eller hur?
Men det blev en bra dag iaf tillslut, för mamma kom med 5 portioner knaperstekt fläsk och löksås:) Jag är så tacksam, för det absolut tråkigaste jag vet är att laga mat. Jag skulle mycket väl kunna leva flera dagar på thé och vatten. Det har jag gjort förr, men nu har jag ju en diktator i magen, och han kräver mat. Appropå min mage, har jag fått en del frågor om den. Jag skrev här hur och varför, men har ni frågor, svarar jag gärna. När jag var sjuk fanns det varken psykolog eller kurator att prata med,så mitt sätt att bearbeta det hela blev att prata,prata, prata med alla som frågade. Det var bra, för då fick jag också en chans att sätta stopp för alla rykten. Man kan ju verkligen undra hur folk är funtade som måste lägga till egna diagnoser när någon är sjuk.Värst var när pappa hade hämtat mej i Linköping för att jag skulle få va hemma på permis över helgen. Jag jobbade på Domus i N-Ö och bad pappa stanna där för att jag skulle få hälsa på mina jobbarkompisar. Den första jag mötte blev kritvit i ansiktet och var väldigt nära att svimma. När jag frågade om jag såg så hemsk ut, svarade hon att en bekant till familjen hade varit inne samma dag och meddelat att jag hade dött!?
Jag tror att jag aldrig blivit så kränkt i hela mitt liv. Räckte det inte att jag hade varit och var, så sjuk? Ville han att jag skulle dö, så att han kunde gå runt i Nässjö och spela sörjande?
Vad mina föräldrar sa till honom vet jag inte, men jag träffade inte honom många gånger till innan han dog!!

Därför tycker jag att det bästa är om folk frågar MEJ om det är något man undrar över.

Nu vann HV71 igen, så nu får det bli en skvätt vin. I morgon är det stickcafé igen, så då kanske den här stickbloggen kommer att handla om stickning:)

lördag 17 april 2010

Tack!!!!!

Tack snälla ni för all hjälp med stickmönstret och för alla uppmuntrande kommentarer om mina magproblem!:)
Jag har trott att min e-post adress har funnits på min profil, men icke. Nu gör den det äntligen.

Denna dagen har verkligen gått i slowmotion. Klockan hann bli över 3 i natt igen innan jag kom i säng så jag är inte mindre trött idag:( Men idag är ju en annan dag, så det är bara att ta nya tag!!! Just nu mår jag bra (peppar,peppar). HV 71 vann i hockeyn och min brorsdotter och hennes pojkvän kom nyss med en bukett vitsippor. Nu sitter jag bara och väntar på mail från Svenska Spel om att jag har vunnit drömvinsten, för visst är det väl min tur idag?

Inte en enda maska har jag stickat och vad jag har gjort egentligen har jag glömt. Jag vet att jag åt ägg och räkor till middag, men det kan ju inte ha tagit hela da´n, eller hur?

Nå, nu har jag hällt upp lite rödvin, laddat cd-spelaren med Elvis och nu ska jag läsa alla era trevliga bloggar.
Ha en trevlig kväll!

fredag 16 april 2010

Vimmelkantig!

Tyvärr blev det inte varken blommor eller garn denna veckan:( Jag hade nämnligen glömt att fråga den som bestämmer, alltså min mage. Den djävulen hade absolut inte lust att åka! Jag skulle åka och handla mat på onsdagen och det roliga på torsdagen, hade jag tänkt. Men i onsdags kände jag att jag behövde en lugn dag hemma.I går skulle jag då åka. Torghandeln håller på mellan 7-14. Jag kom äntligen iväg 16.30!!! Förbannad, hungrig och trött. Jag vågar aldrig äta mer än frukost när jag ska iväg någonstans för att inte behöva gå på toa. Igår satt jag ju där hela da´n, så jag var svimmfärdig av hunger redan när jag åkte. Bilen skulle hämta mej kl.18, och jag vill packa upp och plocka in allt innan jag äter, så jag köpte mej faktiskt en korv på Kvantum medans jag väntade på hemtransport. Alltså hann jag inte mer än lägga in det frysta förrän jag var tvungen att "rusa" in på toa. Klockan var över 8 innan jag åt middag och drack "eftermiddagskaffe". Jag vet att jag inte tål att vara utan mat så länge, men vad ska jag göra när det blir så här? Jag vill inte flytta in kylskåpet på toaletten! Alltså slutade det med att jag kom i säng 4.57!!!!! Då hade tidningen kommit och det hade börjat ljusna. Tack och lov höll fåglarna käften. När hemtjänsten kom och väckte mej kl.10 visste jag inte ens var jag var.
Ursäkta att jag gnäller här på bloggen, men ibland blir det bara för mycket!

Nu sitter jag iaf och dricker mitt kvälls te. Jag köpte ett för mej nytt te igår. Det heter Irish Cream och innehåller whisky och choklad. Jag tycker inte om whisky egentligen, men detta luktade så gott och det var verkligen gott. Det smakar mest choklad. Jag kan verkligen rekommendera det:)

Nu ska jag bara dricka upp och sedan blir det sängen.
GOD NATT!

torsdag 15 april 2010

Efterlysning



Är det någon som möjligen har en beskrivning på denna vante, eller vet hur man stickar detta mönster?
Det är granne K. som är fotomodell. Det är hennes mågs farmor som har stickat. K. har sagt så många gånger att hon ska åka och lära sej detta mönster, men som så ofta händer, tänker man att det gör jag se´n. Nu finns det inte längre något se´n, för nu är tanten död.
Visst har dom flesta samma erfarenhet? Att man skjuter upp saker som egentligen inte är varken jobbiga eller tråkiga, det blir bara inte av.
Jag vet inte om det går att se riktigt, men det vita är stickat i slätstickning och det grå ligger liksom ovanpå och är nog stickat i rätstickning.
Hoppas ni fattar hur jag menar!


Titta vad jag hittade i brevlådan!
NU kom jag ihåg att min kontaktman kom med dessa för ca 5 timmar sedan! Som vanligt satt jag på toa, så hon ropade att hon la dom i brevlådan, och det glömde jag direkt!
Finns det inget mirakel piller mot svår demens? Jag blir så trött på mej själv att jag är så fruktansvärt glömsk. Vissa dagar har jag inte ett rätt;) !!!
Nåväl, jag hoppas dom överlever natten iaf.

måndag 12 april 2010

Dopad krokus



Tror ni att mina krokus är genmanipulerade eller är dom kanske EU-anpassade?

För två veckor sedan såg min låda ut så här! Den stackars trädgårdsmästaren har ju försvunnit bland blommor och blad, men det är ju fint och det kommer fortfarande knoppar.
Jag börjar ändå bli sugen på något nytt. I Nässjö är det "torgdag" varje torsdag, och så här års blommar hela torget. Det finns även mycket frukt och grönsaker,kläder,ost bröd och en massa annat. Om det går som jag vill, ska jag ta en tur dit på torsdag. Jag har inte varit där sedan förra sommaren. Först regnade det hela tiden och sedan kom ju snön, men skiner solen är det en upplevelse att se alla blommor. Jag har fått beställning på ett par tossor till, och trots att jag har fåtöljen nästan full med ullgarn fattas just det som "kunden" ville ha. Det gäller att inte köpa alla färger på en gång, så man får besöka "himmelriket" även om det finns för mycket hemma redan;).

söndag 11 april 2010

Loppisfynd

Efter två "bra" dagar känner jag mej som en annan människa:). Vad underbart livet kan va när man inte behöver tillbringa all vaken tid på toa!

Min granne K. var på Kupan i Nässjö och letade efter böcker. Dom hade fått in så många så dom hade flyttat ut alla i ett förråd på gården. Tyvärr var alla blandade huller om buller, men hon hittade några hon var på jakt efter och åt mej köpte hon denna:

Pris:5kronor!
Den innehåller bl.a. mönster på stickade mammelucker! När jag såg den bilden kom jag på att jag stickade nog sådana någon gång på 60 eller 70-talet.
Det gröna Bianca garnet är också från 70-talet. Av det virkade jag köksgardiner till mamma och en hel massa dukar. Nu är det min toa-stickning och ska bli disktrasor. Den som spar han har;)
Sockan växer, men fruktansvärt långsamt. Det är jätteroligt, men så är det alla " ska bara först" innan jag kommer igång. Det beror enbart på lathet, för när jag sitter i rummet och stickar lägger jag upp benen i min fotvagga och av någon anledning tror jag att det är jobbigt att flytta benen igen om jag måste flytta mej därifrån (jag vet att jag är helt knäpp!). Jag har köpt fotvaggan för att kunna lägga upp benen eftersom dom svullnar så mycket på dagen och ändå blir det inte av att jag använder den särskilt ofta. Förmodligen beror det på att varje gång jag satte mej i min fåtölj och la upp på benen på pallen kom katten och skulle gå ut, eller komma in. Det var så jobbigt att flytta sej den sista tiden innan det till slut inte gick alls, att min hjärna inte har fattat att jag inte sitter så längre. Dessutom har jag ingen katt längre (snyft). Jag fick ta bort honom för drygt ett år sedan p.g.a. hög ålder.
Tyvärr kan jag inte ha katt längre. Kan man inte ens åka till veterinären, eller göra rent i kisslådan, då ska man inte ha katt. Men ni är ju väldigt givmilda med bilder på era katter, så jag njuter av dom.

fredag 9 april 2010

Slö och lat

Här händer sannerligen inget intressant:(. I går var jag hos frissan för toning och toppning. Precis när jag skulle åka därifrån fick jag ett sms från vännen G. Hon ville komma och muntras upp, om det passade. Naturligtvis fick hon det.
Visst är det konstigt det här med tiden? Vi jobbade på samma ställe i slutet på åttio-talet och blev jättebra kompisar direkt. Vi har samma intresse och åsikter om det mesta. Hon är verkligen en pärla!
Då jobbade jag heltid och var med i två, ibland 3 syjuntor och hon bildade familj och fick 2 barn med bara ett års mellanrum. Dom skaffade hus med jättestor trädgård och hon jobbade halvtid. Trots det träffades vi ofta på fritiden och tillbringade många timmar i veckan i telefon.
Nu jobbar jag ju inte alls och hennes barn har flyttat hemifrån och nu "hinner" vi inte prata på flera veckor. Är inte det konstigt? Allt går ju visserligen långsammare när man blir äldre, men SÅ gamla är vi ju inte. Det är ytterligare ett bevis på att det på något sätt är färre timmar på ett dygn nu för tiden. Det finns ingen annan förklaring, tycker jag.
Är det någon mer som har upptäckt samma sak?

Jag kan inte minnas att jag kände mej stressad då, och nu blir jag stressad om jag ska göra en extra sak i veckan! Märkligt!

onsdag 7 april 2010

Återbäring!

Äntligen kom deklarationen! Jag får tillbaka ca 3700:-! Jag har faktiskt aldrig fått restskatt och ändå är jag lika orolig varje år?! Det kan faktiskt hända att en del av dom pengarna omvandlas till garn;). Jag brukar köpa mej något extra istället för att åka på semester. Det är 21 år sedan jag senast var med i Kämpersvik i Bohuslän. Hur underbart det än är i Bohuslän, så kan man ju inte precis säga att det är handikappanpassat! När jag inte kan gå barfota på stranden, eller klättra upp på "vårt" berg med fikakorg, då vill jag inte åka. Jag har varit där varje semester sedan 1968, så jag har ju upplevt alla fina platser, men det är något som saknas nu för tiden. Jag önskar att någon kunde ta med en stor burk med havsluft hem till mej. Bara det skulle ju va underbart!
Nu när jag inte kan stå alls utan måste ha tillgång till lift är det ju ännu mer omöjligt. Så därför brukar jag köpa mej någon "må bra sak", när alla andra ger sej iväg.

Idag har jag faktiskt stickat nästan ett halvt skaft på min första strumpa. Det var skillnad på stickorna jag vann och dom jag fick av Monica. Mina fingrar somnade inte och inte har någon sticka gått av heller:) Och det är faktiskt lika roligt som så många bloggare skriver om. Det är ju tur att jag har en hel del sockgarn i gömmorna. ( Nu har jag ju inte stickat någon häl än förstås, så det var nog för tidigt att jubla;), men jag har ju bra hjälp att tillgå).

tisdag 6 april 2010

Världens snällaste Monica!!!!!!!!!!


Titta vad som låg i min brevlåda idag! Det är en present från Monica som hon skickade eftersom min sticka har gått av. Ekologiska obehandlade trästickor. Mycket bra att sticka med. Nu kunde jag sticka flera varv innan fingrarna somnade:)

Idag har hemtjänsten varit här och städat och bytt i sängen. Eftersom solen sken fick även mina sängkläder komma ut och sola lite. Även lakanen har torkat i solen, så jag planerar att komma i säng "något tidigare" för en gångs skull;) Jag har ju skrivit att jag skulle börja ett nytt liv som bl.a. skulle betyda mer sömn. Det har väl gått så där måste jag erkänna. Ibland händer det saker som man absolut inte kan påverka, och har man lätt för att oroa sej, även för andras liv, är det svårt att koppla av. Men igår kom jag iaf i säng en timma tidigare (halv 3) än vad jag gjort den senaste veckan. Kanske jag kan kapa en timma till ikväll?

Denna veckan behöver jag inte åka och handla tack och lov, och vädret ska ju bli soligt och varmt, så nu blir det lite vårspaning. Man kanske t.o.m. kan ta en kopp kaffe ute och lite stickning?

söndag 4 april 2010

Dendrobium hybrid "Anna Green"

Så heter min orkidé. Min granne K. hade äntligen hittat den här. Titta gärna på bilderna, hennes blommade med över 50! blommor.
Jag har planterat om den och tre andra idag, så nu hoppas jag att dom fattar att dom ska blomma.
Här började dagen med strålande sol och värme och jag tänkte ta en tur med min rullstol, äntligen. Men innan jag hade ätit frukost började det blåsa isvindar och nu är det mulet och snart börjar det nog snöa IGEN!
Det får bli en kväll med ljus och stickning, och det är ju inte det sämsta eller hur?

fredag 2 april 2010

Dålig kvalitet eller bara otur?


Någon gång i höstas hade jag turen att vinna ett nystan Opal+stickor. Tyvärr har jag glömt var. Jag har aldrig stickat strumpor, men nu var det dags (innan jag har klappat sönder garnet). Vad händer? Ja, ni ser ju själva.

Så här långt kom jag:(!!!!!!! Eller egentligen inte, för redan på andra varvet började en flisa resa sej. Jag ska maila bilderna till Opal får jag se om dom är snälla och skickar mej en ny. Jag kom fullständigt av mej, men nu har jag letat fram en sticka i plast som jag får använda så länge. "Min" garnaffär i Nässjö säljer inte Opal utan närmaste återförsäljare finns i Jönköping och dit kan jag inte ta mej.

Just nu är jag inne i period där allt som kan gå fel gör det. I går hade vi stickcafé igen och jag skulle passa på att sy ihop senaste paret tossor. Den första gick bra, men den andra sydde jag ihop där man sticker i foten i stället för i bakkant?! Jag blev inte förvånad men väldigt förbannad! Jag avskyr att slarva och det gäller även när jag syr ihop tossor som ska tovas. Alltså hade jag sytt med pyttesmå efterstygn som var helt omöjliga att hitta. Jag fick hjälp av Anna-Britt, men hon såg inte heller. Till slut klippte jag bara där jag trodde att det ev. var ett stygn, och tack och lov, det var det! Det tog en dryg timme att reda ut och det var inte mer än en dryg dm att sprätta! Jag gjorde inte mer sedan, utan jag sydde ihop i dag och nu är dom även tovade. Hoppas nu bara att dom passar den som har beställt dom.


Jag måste bara visa denna krokus. Titta i toppen vilken söt liten orange "mössa" den har:) Det är bara den och ingen av dom andra. Den är nog rädd för att bli förkyld, eller vad tror ni ;)?

Jag har fått en award av Renée, men jag kommer inte ihåg hur man länkar, så den skickar jag vidare i morgon när hon lär mej IGEN.

Till dess önskar jag er alla en GLAD PÅSK!