torsdag 28 oktober 2010

Upprepning

Jag vet att jag har skrivit om mitt dåliga minne tidigare, men jag kan inte låta bli att berätta om hur illa det är och att jag faktiskt inte är ensam;)

Sedan ett par tre år kommer hemtjänsten varje morgon och tar på mej stödstrumpor och varje kväll kommer dom och tar av dom.

Egentligen ska dom komma strax efter sju och väcka mej, men nu när det är så mörkt somnade jag om innan dom hade hunnit ut genom dörren, så därför har jag ändrat så att mobilen ringer halv 9 och så kommer dom klockan 10 istället. Jag är ju faktiskt "sjukpensionär" och har oftast inga tider att passa. Dessutom är ju sängen som skönast på morgonen.

Pga mitt sår har jag sedan drygt två månader bara strumpa på andra benet, men den ska ju på iaf.
På fredagar har jag alltid tvättstugan på eftermiddagen och nu sedan det blev flyktingförläggning i huset vill jag inte sätta ut tvättkorgen förrän mitt pass börjar, så därför kommer hemtjänsten tillbaka efter matleveransen och hjälper mej.

Förra fredagen när dom kom (den ena var hos mej på morgonen) skulle jag va snäll och be att dom drog fram min strumpa (dom ändrar sej alltid lite på da´n) när dom ändå var här så slapp dom komma på min eftermiddagstid.
Hur förvånad tror ni jag blev när jag upptäckte att jag ingen strumpa hade!!!??
Det hade vi glömt båda två.

Ikväll var det tvärtom, och det var inte samma tjej som kom. Jag satt som vanligt på toa så hon drog ner mina persienner och kom in och virade om min onda fot. Jag har fruset om fötterna idag så jag hade tjocka sockar på mej, men då var jag jättevarm så en stund efter att hon hade åkt skulle jag ta av sockan på den "friska" foten. Vad tror ni att jag upptäckte? Jo, naturligtvis hade vi glömt ta av stödstrumpan! Jag trodde jag såg i syne. Det var bara att ringa efter dom igen.

Kan det va något i luften här, eller vad är det frågan om? Att jag är mer än lovligt förvirrad vet jag, men nu var det ju två personer till inblandade och dom är yngre än jag.
Jag tror jag ska ringa milö-och hälsa i morgon och be att dom tar prov på luften och vattnet;)

tisdag 26 oktober 2010

Lugn dag

I natt har det varit frost, så någon mer översvämmning har det inte blivit tack och lov!

Idag hade jag sovmorgon till 8.30. Eftersom det är måndag fick jag hjälp av hemtjänsten med dusch och hårtvätt. Egentligen klarar jag det själv, men jag behöver hjälp att förflytta mej och så hjälper dom mej med att tvätta och smörja mina fötter.
Vilken tur jag har att jag bor i Sverige där man kan få den hjälp man behöver! Här i Nässjö kommun kallas det omvårdnad och är helt gratis. Numera klagar jag aldrig på skatterna eftersom jag vet vad dom används till, iaf en del.

Medan jag satt i duschen diskade snälla A och bäddade rent.Sedan hjälpte hon mej med att smörja ryggen och fötterna och plocka iordning, så jag kunde bara sätta mej med kaffe och tidning och njuta.
Men lite ansträngande var det nog, för när jag sedan gick på toa somnade jag direkt och sov en hel timma! Jag blir inte ens förvånad längre;)

Vi tittade även på mitt sår, och äntligen börjar det bli bättre!!!! Det finns nog hopp ändå.

I eftermiddag har det blivit lite stickat, och sedan fastnade jag som vanligt på HJ:s spelklubb med Mahjong och lite andra spel. En bra dag!

söndag 24 oktober 2010

Panik!



Så här såg det ut på baksidan idag! Precis när vattnet hade nått tröskeln lyckades brandkåren få stopp på det.
Vårt hus ligger väldigt lågt och avrinningsbrunnarna är inte alls tillräckligt många. Där brandbilen står rinner det en (normalt) liten bäck, men nu var det tvärstopp i den av löv och diverse skräp.
Tack och lov hände det på förmiddagen så vi hann larma för det gick otroligt fort. För ett par tre år sedan blev det översvämning på natten. Det var inte roligt! Jag klarade mej med bara lite vatten på golvet i vardagsrummet och sovrummet, men mina grannar på båda sidor om min lägenhet fick helt plötsigt en pool inomhus. Efter den händelsen fick jag ett nytt golv, och jag är väldigt nöjd med det och vill inte byta igen!
För säkerhets skull har jag satt upp mina garnkorgar på bordet enligt devisen att "Det finaste man har sätter man på bordet" :)

Tyvärr orkar jag inte skriva här, eller knappt lämna några kommentarer på era trevliga bloggar heller. Jag är så fruktansvärt trött. Förmodligen beror det på att jag äter pencillin sedan två veckor. Det heter Heracillin 750 mg och jag tar 3 om dagen. Jag har ett sår, förmodligen trycksår, på vänster fot och det har jag haft i snart tre månader. För två veckor sedan gick jag äntligen till doktorn. Jag fick 100! tabletter, men jag skulle bara äta till såret var läkt och resten skulle jag spara ifall jag fick fler sår. Antagligen får jag äta upp alla nu, för det har inte läkt än!
Egentligen har jag ingen känsel i mina ben eller fötter, men detta lilla sår gör så fruktansvärt ont. Det sitter på utsidan på ankelknölen och jag kan inte ha foten mot madrassen ens trots att hemtjänsten lägger om med alla möjliga kompresser varenda kväll.
Häromåret tappade jag en 225gr varm metallform när jag skulle ta ut den ur ugnen. Först hittade jag den inte, men se´n upptäckte jag att den stod på min fot!? Det kände jag inte, inte ens när det blev världens blåsa hade jag ont. Doktorn jag var hos med detta såret trodde att nervtrådarn ligger öppna, så det är därför jag känner det. En läkare förklarade en gång att smärtnerverna är tjockare, så dom dör sist. Typiskt!

Nu ska jag ta dagens sista tablett och sedan ska jag SOVA!!!

måndag 18 oktober 2010

Lycklig!

Idag har det varit en bra dag. Jag kom äntligen iväg till tandläkaren efter att ha ringt återbud alldeles för många gånger. Det är nog ca två år sedan jag var där och jag hade INGA hål. Hade jag bara kunnat stå upp hade jag slängt mej om halsen på (den stackars) tandläkaren. Att man aldrig lär sej att inte oroa sej i förskott!
Jag tog med en av mina toastickningar, en svart halsduk i Ping-Pong. Det går åt två nystan och jag hade gjort halva. Eftersom jag kom i så god tid hann jag sticka ganska mycket, så på hemvägen fortsatte jag och helt plötsligt var den klar.

Annars stickar jag nästan bara tovade tossor. Det är perfekt att ha på toa. Förra veckan levererade jag ett par lila och svarta och nu har jag gjort ett par vinröda. Jag har inte fotat för jag har ju visat ganska många innan.

Jag har börjat på en sjal också i Crisp. Jag stickade en sådan för ett par år sedan och hon som beställde den är så nöjd, så jag tänkte göra fler till försäljning. Men ibland är det enklaste mönster för komplicerat Det är bara räta maskor med ökningar i sidorna och i mitten vartannat varv, och jag stickade flitigt på vårt stickcafé förra veckan, men när jag skulle fortsätta upptäckte jag att jag har ökat olika. Det var 5! maskor mer på ena sidan om mitten, så det är bara att riva upp och börja om. Tydligen kan jag inte sticka och prata samtidigt längre.

Denna perfekta dag slutade med att jag vann 20 kronor på Keno!

fredag 1 oktober 2010

Ibland ska man ha tur


Hos just denna optiker var jag och beställde tid igår och idag var denna bilaga med morgontidningen! Tala om tur:) Dessutom har jag aldrig varit där förut, men jag ville pröva någon annan.

Jag lovade ju också att visa mina senaste godingar:

Detta var ett nytt garn. Det är nog det mjukaste jag någonsin klappat.Det heter Chloe och kommer från Svarta Fåret. 21% ull, 47% polyamid och 32% akryl.Pris:39 kr.


Detta heter Passion från Navia. 60% lammull,15% mohair och 25% alpaca. Pris:20 kr.

Detta heter Bris från Gjestal. 50% ull och 50% soya. Pris:20 kr.

Nu väntar jag bara på mina nya rundstickor som jag har beställt från YlloTyll. Denna gången vet jag precis vad jag ska sticka, men jag säger inget utan det kommer bilder så småningom.

Nu när jag kollade såg jag att färgerna inte stämmer, men så är det ju alltid.