tisdag 20 september 2011

Ska jag?

Jag tänkte sticka mej ett par knävärmare i dubbel Alpacka. Jag har alltid issörja i knäna, ofta även på sommaren. För att slippa ha en söm som skaver ska jag sticka med rundsticka eftersom mina händer inte tycker om att hålla i strumpstickor.
Jag har ganska många rundstickor i olika längder och storlekar, men nu skulle jag behöva 50 cm och det hade jag givetvis inte:(
Då är frågan; Ska jag satsa på Knit Pro? Är dom bra? Fördelen måste ju vara att man inte behöver köpa massor med rundstickor utan det räcker med kablar i olika längder, men håller det när man har bytt några gånger?
Jag har surfat runt och kollat och jag har isf bestämt att jag ska köpa i trä, men jag är lite tveksam eftersom det handlar om en del pengar.
Därför hoppas jag att ni som använder dessa kan råda mej.

måndag 19 september 2011

Mer garn

Eftersom alla säger att det ska bli en lika kall och snörik vinter som den förra var och att snön kommer den 24 oktober, tog jag färdtjänst till garnaffären i fredags. Nu var jag ju inte utan innan precis, men är det något man inte kan få för mycket av är det väl garn;)
Expediten berättade om en kompis som faktiskt var värre än mej. Hon hade räknat alla nystan och upptäckte att hon hade över 1000 stycken! Alla hade hon ju köpt för att hon tyckte dom var fina, och nu låg dom nerpackade. Då fick hon en jättebra idé (tyckte hon). Hon tömde hela bokhyllan och packade alla böcker i kassar och ställde in i garderoben, och sedan la hon dit sitt garn istället. Hennes man blev inte lika glad när han kom hem. Han är lärare och behövde använda en del av böckerna i sitt jobb. Hur dom löste det vet jag inte, men det var säkert finare med en bokhylla full med garn.

Närmast kameran är lite mer bomullsgarn till disktrasor och ev. fler handdukar.
Sedan köpte jag två olika grå nystan Moa "fårskinnsgarn" från Järbo. Nästa är ett isländskt ullgarn som dom sålde ut för 20 kr. p.g.a. felleverans. Det blev ett antal sådana i vitt, grått och vinrött. Så fick ett nystan raggsocksgarn följa med också för att det skulle bli en stämpel till och 100 kronor i rabatt.
Överst ligger tre nystan Qualitas som jag skickade efter från Agnetas vävbod.
Renée skulle beställa och då var jag ju tvungen att passa på. Hon tar bara 24 kronor för det garnet och Renée hade sett det för 50 kronor på mässan hon var i våras. Jag kan verkligen rekommendera hennes webbshop.

tisdag 13 september 2011

Jag var visst inte ensam.....

Det är visst ett allmänt tillstånd att känna sej seg som ett gummiband. Tjejerna i hemtjänsten brukar också sucka, ofta redan när dom kommer första gången. Jag har ju faktiskt en fördel, jag behöver (kan) ju inte jobba utan kan släpa mej runt i pyjamas hela da´n om jag vill.

Det blir inte mycket stickat heller. Jag har stickat två handdukar till.

Den lila är såld tillsammans med den matchande disktrasan. Den blå får jag väl spara till hantverksmässan i juni som Renée har anmält oss till. Hoppas jag får lite mer färdigt. Det ser nog dumt ut att bara lägga upp en handduk på bordet.

måndag 12 september 2011

Har någon hällt sirap över mej?

Jag tror det faktiskt. Det blir absolut ingenting gjort. Förra veckan började jag piggna till och kände att energin äntligen var på väg tillbaka, men så hände den där fruktansvärda flygolyckan i Ryssland och sedan dess går all ork åt till att bara andas. Jag vet faktiskt inte varför jag har tagit det så hårt. Jag kände inte Stefan Liv personligen, ändå var det som om någon slog en klubba i huvudet på mej när jag hörde nyheten på radion.
Hoppas det lättar snart!

måndag 5 september 2011

Mina loppisfynd


Här är mina små "glaspryttlar". Jag brukar alltid köpa bara ofärgat glas, men jag tyckte dessa var så söta så de fick följa med hem.


Ljusstakarna till vänster hade jag redan två hemma, ev. kommer dom att användas som adventsstake. Som ni ser kan man vända dom uppochner och då blir det lagom till värmeljus.


Tillsist kunde jag inte låta bli att köpa denna underbart vackra vas. Det är en annan passion,kannor och vaser. Om jag någon gång kan flytta till en större lägenhet ska jag plocka fram alla mina "fynd" som nu finns hopträngda i skåp och lådor. Jag har ju köpt alla olika glasgrejer för att jag tycker dom är fina och inte för att dom ska stå högst upp i skåpen så jag inte ens ser dom. Men jag antar att det är fler som har det likadant, eller?