onsdag 26 oktober 2011

Matexplosion

Jag hoppas någon som är bra på kemi kan förklara vad som hände.

Jag skivade falukorv och la ostskivor emellan och sedan hällde jag över en burk av detta

Jag hade en ganska stor bit korv, så jag spädde såsen med lite mjölk och grädde och som ni ser innehåller denna bara ost och tomater. Jag tycker den är jättegod, så denna rätt har jag lagat flera gånger och allt har gått bra.

Jag har min ugn på väggen bredvid diskbänken och nära mitt köksbord. (det fick jag sedan jag tappade en 225 gr varm metallform på min fot när jag satt dubbelvikt och på snedden  och försökte ta ut maten utan att bränna mej på händerna?! Tack-och-lov har jag ingen känsel i mina fötter så trots en jättestor brännblåsa kände jag ingenting)

Tillbaka till korven. Jag satt alltså vid bordet och läste när jag hörde att det fräste till i ugnen. När jag tittade såg det ut som små gejsrar i formen. Jag sänkte värmen och stängde av varmluften så att det inte skulle skvätta i den precis rengjorda ugnen.
Det hjälpte inte! Jag stängde av värmen helt och satte på pastavatten. Då helt plötsligt hör jag
KABOOOOM !!!!!!!!
Så här såg det ut:





Vad i he...e hände???????? Jag trodde inte mina ögon, men jag var väldigt glad att jag inte hade öppnat ugnsluckan. Tänk att få detta i håret och ansiktet! Det var inte mycket mer än korven kvar i formen.
Kan någon förklara varför det blev så här?

lördag 15 oktober 2011

Garn köp:)


Detta underbara garn låg i min brevlåda i tisdags. Köpt hos "Tant kofta". Meningen är att det ska bli en sjal som heter Raka rör.
Färgen är helt underbar och därför ligger det överst i garnhögen. Jag har haft cerise och blå ljus i vardagsrummet i sommar, men nu var jag ju tvungen att byta så det matchade garnet.


Min kompis kom och bytte gardiner åt mej och överallt där jag brukar ha ljus och värmeljus är det nu grönt och orange i olika nyanser. Jag blev precis klar innan "tanterna" kom på stickcafé. Allt blev mycket fint och det är längesen vi hade så roligt på våra träffar. Grönt är ju en lugnande färg som är bra för välbefinnandet.

Jag har ju köpt garn från "Tant kofta" tidigare och nu stickar jag äntligen en sjal till mej själv:


Det är samma jag stickade förra sommaren, fast då i Drops Delight och den stickade jag ju på beställning. Den jag stickar nu SKA jag ha själv!

söndag 9 oktober 2011

Vad är detta?


Min granne kom och frågade om jag visste hur dessa används. Det gör jag inte, jag har aldrig sett sådana förut. Någon hade sagt att det var "påtnålar".

Dom är väldigt vassa, helst den längre. Halva är rund och se´n är den nedre delen platt med jättevassa kanter.
När jag var på rehab för många år sedan sydde jag ett par fårskinnstofflor till mamma. Nålen jag använde hade också vassa sidor så att man kunde komma igenom skinnet, men dessa har inget öga.

Ställningen är i plåt och den går att sätta upp på väggen. Den ska jag sätta upp på toa och använda som värmeljusstake.