onsdag 16 mars 2011

Onda ögat?Någon måste ha satt onda ögat på denna sjal!
Jag har stickat en likadan tidigare utan problem och mönstret är inte på något sätt komplicerat och ändå blir det fel hela tiden:(

Jag började när vi hade stickcafé för någon månad(!) sedan och allt gick utmärkt. Helt plötsligt stämde inte mönstret och efter mycket letande upptäckte jag att jag hade glömt att mönstret består av 4 varv och jag stickade bara 2!?! Men vad i h.....?
Vi hade väldigt roligt den kvällen, inte minst åt Renée som stickade en helt galet lång ärm till sin jumper och fick riva upp alltihop. Men skrattar bäst o.s.v. Dagen efter fick jag göra detsamma. Inte roligt i detta ulliga garn!

På nästa stickcafé började jag om igen och kom ungefär 5 cm då var det fel igen! Den kvällen stickade jag inte mer!
Nu har jag suttit helt själv och stickat och gjort drygt hälften och allt har gått bra äntligen, men.... I söndags kom min bror för att hjälpa mej med en sak. Först skulle vi bara titta på skidskytte och jag kunde naturligtvis inte låta bli min stickning. Jag behöver väl inte ens skriva att jag tappade bort mej igen:(

Nu har jag suttit i två dagar (inte hela tiden) och stickat tillbaka tills det blev rätt. Jag vågade inte dra ur stickan eftersom mönstret till största delen består av hål, men händer det en gång till hamnar eländet i soporna!!!

Mönstret hittade jag i en gammal tidning och garnet kommer härifrån.
Dom skickar bara garn inom USA, men jag har en syssling där så Renée och jag skickade en jätteorder till henne och sedan beställde hon åt oss.
Dom är så billiga så vi tjänade lätt in frakten. Garnet jag stickar med kostade bara 99c / nystan.

2 kommentarer:

  1. Så tråkigt. Men du får se det så här: Du får ju njuta länge länge av den stickningen.
    Hoppas du kommit på rätt köl igen så du kan sticka lite.

    SvaraRadera
  2. Ja, det ser lite trassligt ut!! Härligt att du börjar känna dig som dig själv igen! Kram

    SvaraRadera