onsdag 26 oktober 2011

Matexplosion

Jag hoppas någon som är bra på kemi kan förklara vad som hände.

Jag skivade falukorv och la ostskivor emellan och sedan hällde jag över en burk av detta

Jag hade en ganska stor bit korv, så jag spädde såsen med lite mjölk och grädde och som ni ser innehåller denna bara ost och tomater. Jag tycker den är jättegod, så denna rätt har jag lagat flera gånger och allt har gått bra.

Jag har min ugn på väggen bredvid diskbänken och nära mitt köksbord. (det fick jag sedan jag tappade en 225 gr varm metallform på min fot när jag satt dubbelvikt och på snedden  och försökte ta ut maten utan att bränna mej på händerna?! Tack-och-lov har jag ingen känsel i mina fötter så trots en jättestor brännblåsa kände jag ingenting)

Tillbaka till korven. Jag satt alltså vid bordet och läste när jag hörde att det fräste till i ugnen. När jag tittade såg det ut som små gejsrar i formen. Jag sänkte värmen och stängde av varmluften så att det inte skulle skvätta i den precis rengjorda ugnen.
Det hjälpte inte! Jag stängde av värmen helt och satte på pastavatten. Då helt plötsligt hör jag
KABOOOOM !!!!!!!!
Så här såg det ut:

Vad i he...e hände???????? Jag trodde inte mina ögon, men jag var väldigt glad att jag inte hade öppnat ugnsluckan. Tänk att få detta i håret och ansiktet! Det var inte mycket mer än korven kvar i formen.
Kan någon förklara varför det blev så här?

5 kommentarer:

 1. Men nej!
  Nyligen rengjorda ugnen behöver ses över igen...
  Väldigt konstigt, tomater kan ju liksom explodera men i såsform?! Skumt.
  (Receptet lät gott!)

  SvaraRadera
 2. men fu sjutton, det kunde gått illa, var det krut i korven? mvh sunnasblogg

  SvaraRadera
 3. Misstänker en reaktion mellan olika tillsatser i dina ingredienser. Så sök efter vad som ingår i "grädde", "mjölk", "korv" och "Barillas produkt". Du kanske lagade en bomb!

  SvaraRadera
 4. Jösses det går vilt till i din ugn tur att du inte blev träffad. Blir tyvärr ingen resa ner till er på lovveckan kanske runt jul-nyår istället.

  SvaraRadera
 5. Vilken TUR att du inte blev träffad!!

  SvaraRadera