måndag 8 november 2010

Fundering......

I förra veckan var jag äntligen hos optikern. Jag tycker jag ser så dåligt och det är ju inte konstigt alls eftersom det är sex år sedan jag bytte glasögon.
Efter att ha försökt tyda en oändlig massa bokstäver och krumelurer, säger optikern att jag INTE behöver nya glasögon!? Men vad menar du,frågade jag??????????
Det enda jag behövde var läsglas,i övrigt hade inte synen ändrats alls. Mer förvånad än jag blev är nog inte möjligt att bli. Naturligtvis var det positivt, men jag var så inställd på att byta så det gjorde jag ändå. Läsglasen fick jag ju på köpet.

Jag har tänkt mycket på detta mysterium och nu undrar jag om det inte är blåbärens förtjänst.
Jag tar en medicin i pulverform för min mage två gånger om da´n. Den går inte att lösa i bara vatten, så därför tar jag den i blåbärssoppa. Iofs späder jag soppan ganska mycket så att det inte ska bli så sött och starkt, men tydligen har jag ändå fått i mej tillräckligt för att mina ögon ska må bra. Jag har många gånger sett i reklam för hälsokostpreparat att det ska va bra för ögonen, och det stämmer tydligen.

Dessutom får jag ju i mej en massa c-vitamin, och det är ju inte heller fel. Jag har inte varit förkyld (peppar,peppar) på 12 år! Trots att jag tillhör alla tänkbara riskgrupper: jag röker, motionerar aldrig, sover för lite, äter fel osv.......!

Så vill ni hålla er friska i vinter, ät Sagolika blåbärssoppa och sov med fönstret öppet oavsett temperatur!

5 kommentarer:

 1. Klart att det är blåbärens förtjänst. Grattis!
  Jag jobbar med vitaminer som innehåller Alaska Blåbär. Vi har sett enorma skillnader för just synen. Många har tom fått bättre syn. Så ät blåbär det ÄR bra för synen.

  SvaraRadera
 2. Hmmm.. Ska nog börja med det då! Kram

  SvaraRadera
 3. Har också hört att blåbär är bra. Sagolika är väl extra bra, med rena blåbär, och inte en massa annat fusk.

  SvaraRadera
 4. Säljer själv olika blåbärsprodukter på jobbet. Det finns dokumenterat i studier att det fungerar...en studie är gjord på Sahlgrenska med goda resultat. Fortsätt med blåbär. Det kanske är bättre att köpa ren blåbärsdryck..utan tillsatser av socker eller konserveringsmedel... =)

  SvaraRadera