söndag 7 november 2010

Nr femtioelva och femtiotolv


Hur många sådana här jag har stickat vet jag egentligen inte, men många är det. Dessa ska två systrar få i julklapp. Deras mamma jobbar i hemtjänsten och hon kan inte sticka själv. Färgen stämmer inte på den översta, det är inte blått utan klarturkos.

Detta är sjalen jag skrev om tidigare. Jag fick ju börja om från början efter stickcaféet, men under veckans träff lyckades jag vara lite mer koncentrerad. Den stickas i Crisp från Svarta Fåret. Den förra stickade jag i färgerna på bilden, men nu tog jag nystanet som låg överst i "Crispkorgen". Jag har nästan alla färger som finns av det garnet, så det har fått en egen korg. Jag tycker det är så mjukt och skönt och jag har stickat ganska många halsdukar av det.

Det är dom enda stickningar jag har på gång. Inte ett ufo någonstans! Det beror inte på att jag är duktig, men det stör mitt ordningssinne att inte göra färdigt innan jag börjar på något nytt.


Det hindrar ju inte att jag köper mer garn för framtiden;)
Varje gång jag kommer in i garnaffären plockar Marianne fram något nytt som precis har kommit. Detta köpte jag förra veckan, det heter Calyppo och kommer från Marks&Katten. Underbart mjukt och skönt! 80% akryl och 20% ull.
Tack och lov för att jag har min garnsäng att samla i. Än är det långt till taket.

6 kommentarer:

 1. Det är snygga färger i garnerna. Var på Syfestivalen i helgen och såg ett garn ifrån Mark och Kattens, ganska lurvigt, som man kunde ha som brätte på en hatt, kant på vantarna eller en egen sjal. Det var uppstickad och såg väldigt snyggt ut.

  SvaraRadera
 2. Vilket härligt garn du har köpt. Du är snäll som stickar och ger bort till barnen, det blir varmt och skönt till vintern. En trevlig stickvecka önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. Vad disciplinerad du är som inte startar nya projekt innan du är klar med det du håller på med. Just DEN biten har jag svårt med. Tycker det är SÅ kul att börja med nya saker. Så här finna ibland alldelens för mycket på G samtidigt. ;)

  SvaraRadera
 4. kan vi inte få se ett par färdiga tofflor, de ser ut att bli jättefina,

  SvaraRadera
 5. Jag önskar jag hade ditt ordningssinne. Tyvärr är det nog så, att så länge jag kan gömma undan halvfärdiga saker i lådorna lär nog UFO-antalet bara växa. Men nu är det minusgrader ute, nu vore det bra om en av koftorna gick att använda.

  SvaraRadera
 6. Oh, jag har också stickat en sjal i den färgen från Crisp. Helt underbart fint garn det där =)

  SvaraRadera