söndag 5 december 2010

Vad är det för årstid?

Kanske en märklig fråga, eller?
Jag är ju väldigt förvirrad som alla som känner mej vet, men jag är inte ensam!
Förra fredagen när jag satt i dörröppningen och rökade, det var -10 grader, hörde jag plötsligt ett vårläte. Det var en plog med 25-30 gäss ( ev.svanar ) som kom flygande med kosan ställd rakt mot norr!? Men herregud, sa jag till dom, vet ni inte att det är vinter? Då gjorde dom faktiskt en tvär gir mot öster! Tyvärr försvann dom bakom trädtopparna så jag vet inte vart dom tog vägen.
På kvällen när jag kom ut i tvättstugan, vad tror ni jag mötte där? Jo, där kom en tvestjärt promenerande? Han ville bada, sa han, så jag hjälpte honom ner i avloppet;)
Jag berättade detta för tjejen från hemhjälpen idag och hon hade också hört fåglarna. Hon berättade också att hon hade varit hos någon i veckan, och där flög det omkring en massa flugor!!!
Kan det möjligen bero på atmosfäriska störningar att både människor och djur irrar omkring utan att ha en aning om vart man ska eller varför?

Jag vet iaf att jag har drabbats av akut apati. Därför har jag inte skrivit här på en månad och knappt läst några bloggar heller. Istället ägnar jag mej åt att spela Mahjong och Kasami på Hemmets Journals spelklubb. Det är ett utmärkt sätt att nollställa hjärnan.

5 kommentarer:

 1. Här travar också flugor och spindlar omkring utan att fatta att det är vinter.

  SvaraRadera
 2. Såg en tusenfoting på jobbet förra veckan.

  Jag tror att man ska ta sådana där pauser och göra enformiga saker. Rätt som det är, efter en vecka, en månad, ett år så tittar man fram igen och har tröttnat på enformigheten. Ett tag spelade jag Cubis varenda mellanrum jag kunde hitta...

  SvaraRadera
 3. Ta stickorna och peta dig ändan så du kommer igång igen, vi saknar dig här och vill gärna se dina tofflor på bild

  SvaraRadera
 4. ah va skönt...trodde det bara var mina ögon som ser syner när det irrade rundt flugor här hemma :p

  SvaraRadera
 5. Här kom en tvestjärt promenerade över köksbordet häromdagen och jag undrade om han ville flytta in i en tändsticksask. Hade en boende i en dylik ask nästan en hel vinter för ett par år sedan.
  Underliga djur.

  SvaraRadera