tisdag 20 september 2011

Ska jag?

Jag tänkte sticka mej ett par knävärmare i dubbel Alpacka. Jag har alltid issörja i knäna, ofta även på sommaren. För att slippa ha en söm som skaver ska jag sticka med rundsticka eftersom mina händer inte tycker om att hålla i strumpstickor.
Jag har ganska många rundstickor i olika längder och storlekar, men nu skulle jag behöva 50 cm och det hade jag givetvis inte:(
Då är frågan; Ska jag satsa på Knit Pro? Är dom bra? Fördelen måste ju vara att man inte behöver köpa massor med rundstickor utan det räcker med kablar i olika längder, men håller det när man har bytt några gånger?
Jag har surfat runt och kollat och jag har isf bestämt att jag ska köpa i trä, men jag är lite tveksam eftersom det handlar om en del pengar.
Därför hoppas jag att ni som använder dessa kan råda mej.

4 kommentarer:

 1. Hejsan, jag stickar med knit pro trä och tycker dom är jätte bra men de grannaste kan gå av ganska lätt jag har lyckats med att ha av 2 st nr3.Håller med dej det är ganska mycket pengar, jag köpte start setet med 3 toppar och 3 vajrar sedan har jag köpt nån topp då och då. Du kan använda rundsticka 40cm istället för 50cm om du har. Kram

  SvaraRadera
 2. knit pro är verkligen guds gåva, känn bara igenom dem när du får dem för det kan vara sprickor i dem, men det är så praktiskt att bara byta vajer

  SvaraRadera
 3. Jag använder knitpro i metall och tycker att de är toppen! Om du skall sticka runt i en benvärmare tycker jag du skall använda magicloop tekniken. Då har du en lång vajer så drar du ute en ögla så det blir lggom stramt.För händerna är det det bästa. Kolla nätet så ser du hur man gör.
  med hej fr. Tant Kofta

  SvaraRadera
 4. Jag gillar verkligen KnitPro! Och håller med Tant Kofta, testa att sticka med magic loop! Det finns massor med videor på youtube som visar hur man gör, sök bara på magic loop så hittar du.

  SvaraRadera