tisdag 18 maj 2010

Livskvalité

Tack för alla värmande kommentarer!

Jag undrar hur färdtjänsten fungerar i andra landsting? Är det någon som vet?
Här är det så, att ska man åka innom kommunen måste man beställa minst en timma innan man vill åka. Hemresan kan man beställa på samma sätt. Ska man däremot passera kommungränsen måste man beställa senast klockan 16 dagen innan både dit och hem. Nu är det så, att Anneberg ligger mittemellan Eksjö och Nässjö. Vi tillhör N-ö kommun, men sjukhuset ligger i Eksjö.
Har man då mina magproblem kan man aldrig åka och hälsa på någon som är inlagd. Jag vet ju inte ens på förmiddagen hur jag mår på eftermiddagen.

I fredags när jag kom hem ifrån Jönköping, ringde jag direkt för att fråga om denna idiotiska regel gällde även om man blev kallad för att vaka eller ta avsked. Pappa blev ju inte inlagd förrän kl. 17, alltså kunde jag ju inte beställa färdtjänst en timma innan han var sjuk!!! Vi kan ju inte hjälpa att nästan all vård är flyttad till Eksjö. Otroligt nog kunde dom göra ett undantag om det var väldigt akut.

Idag skulle vi då åka och hälsa på pappa. När jag ringde och skulle beställa bil var det naturligtvis inte samma person som i fredags som svarade. Tjejen idag hade aldrig hört talas om något undantag. Jag sa att det löftet hade jag fått. Då undrade hon om det verkligen var så akut eller om jag inte kunde beställa idag och åka i morgon?! Vem skulle jag hälsa på och vad var det för fel?!
Nu mår jag ju inte särskilt bra, så redan där höll jag på att bryta ihop.

Sedan var jag tvungen att beställa hemresa på en gång. Den tiden gick inte att ändra sedan om vi ville stanna lite längre, för vi hade ju passerat kommungränsen. Hon kunde heller inte garantera att vi var ensamma i bilen, utan ville det sej illa kunde vi få åka runt innan så vi bara hann in och säga hej innan vi skulle åka hem igen.Tala om idiotiska byråkrater utan en susning om vad konsekvenserna blir för oss alla som är helt beroende av deras beslut!!!!!!

Jag börjar gråta bara jag skriver om det. Tänk vad bra det låter när de står och pratar om att på alla sätt underlätta för oss, så att även vi har LIVSKVALITÈ!
Jag tror inte ens att dom vet vad det ordet betyder.

Alltså tog jag bara mina mediciner till frukost med pyttelite vatten så att jag säkert skulle klara mej ifall vi fick åka Småland runt. Konstigt nog fick vi åka själva både dit och hem.

Jag bad min bror gå och köpa mej en kebab när vi kom hem, för jag var så hungrig att jag hade huvudvärk. Men innan jag kunde äta var jag naturligtvis tvungen att gå på toa,så klockan var nästan halv 4 innan jag fick i mej min frukostlunchmiddag. Alltså vet jag var jag tillbringar morgondagen. Men det är väl där jag passar bäst!

6 kommentarer:

 1. Kan bara säga "Fy fan" just nu. Jag blir så arg när jag läser vad du ska behöva utstå. Det är lätt för friska att sitta o bestämma vilka regler som ska gälla, men alla är ju inte lika o har inte samma behov.
  Håller tummarna att du slipper sitta där hela dagen nu efter den resan.
  Kram
  just det, de sålde olika masker, du vet sådana man har för ansiktet, hela stan hade sådant överallt. Vackra men hur ska man ta hem sådant???

  SvaraRadera
 2. Men du det låter för bedrövligt. Vet inte vad jag ska skriva för jag blir både arg och ledsen när jag läser vad du skrivit.
  Skickar en kram och tänker på dej.

  SvaraRadera
 3. Så tröstlöst! De som bestämmer reglerna brde gå servicekurs eller själv få prova på att leva efter sina egna regler ett tag!

  SvaraRadera
 4. Jag blev så upprörd och förbannad när jag läste vad du har varit med om för att få åka och hälsa på din pappa. Förstår inte hur dom tänker dom som bestämmer. Hoppas att du kan få bättre hjälp nästa gång du ska åka. Många kramar till dej

  SvaraRadera
 5. Färdtjänst har urartat och blivit rena katastrofen!!
  Min man har haft färdtjänst sen september 2002 sen han hade fått en stroke.
  På dom här åren, har det bara blivit sämre och sämre, bl.a. så ska han harva på med färdtjänst, tåg (som dom påstår tar elscoter, vilket dom inte gör, bara vanlig elrulle)och sen färdtjänst igen, för att komma 20 mil, till sin mamma!!
  Från början så fick han åka riksfärdtjänst, från dörr till dörr.
  Jag hittade till dej via nån annan stickfantast, och jag återkommer gärna flera gånger.

  Ha det gott

  SvaraRadera