måndag 31 maj 2010

På stickorna

Jag har faktiskt stickat lite under mitt blogguppehåll.

Detta ska bli en likadan sjal som den jag stickade till mej själv för ett tag sedan. Den är underbart varm och skön. Det är en tjej i hemtjänsten som har beställt den.


Detta är sjalen jag länkade mönster till ifrån Land. Den är väldigt lättstickad, om jag bara får va ensam. Det är väldigt lätt att tappa bort sej bland alla omslag och öhpt. Det hade jag gjort förra veckan, för helt plötsligt fick jag se att jag var en maska fel. Bara att riva upp ca 8 cm och det var inte lätt. Jag stickar i Drops Delight och i just det partiet var garnet väldigt löst spunnet. Men jag gjorde som jag brukar, svor så det osade, och som vanligt gick det mycket bättre då:) Det är en annan tjej i hemtjänsten som har beställt den.


Till sist min toa-stickning, ett par tossor. Jag tänkte jag skulle sticka ett lager till hösten i olika storlekar. Hittills är detta första paret. Får se om det säljs direkt som alla andra jag har gjort.
Jag blir så glad när folk vill köpa mina stickningar för då får jag ju in lite pengar som jag jag genast omvandlar till mer garn:) Det är väl meningen med livet, eller?

3 kommentarer:

 1. Vilken fin sjal den i mitten var!!! Fint du stickar!

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också den i mitten, men det är väl för att du kommit längst på den så man kan se mönstret mera klart där.
  Blev så full i skratt när jag hör att du svär så det osar. Kan riktigt se det framför mig, kan det bero på att jag ofta gör likadant själv.........
  Visst är det bra att få sälja så man kan få in en slant att köpa nytt garn för, då slipper ju lådorna fyllas av grejer man gör men aldrig hinner använda.

  SvaraRadera
 3. Men så flitig du varit! Drops Delight är ett härligt garn som blir fint men det är inte kul att repa upp! Svär på du, vi är nog fler som gör på samma sätt! :-)

  SvaraRadera