söndag 30 maj 2010

Minns ni???

Hoppas att ni inte har glömt mej. Jag har ju inte skrivit här på länge.Det tar på krafterna att arbeta som terapeut flera gånger om dagen. Tack och lov att det bara är tillfälligt (hoppas jag).

Denna underbara bukett fick jag av min kontaktman Gunnel igår:


Hade jag bara kunnat gå, hade jag själv varit ute och plockat blommor igår. Vi har haft en morsdagstradition på mammas sida sedan 86! år tillbaka.
Då var hennes storebror 4 år, och då plockade han blommor och gjorde en krans till mormor. Sedan dess har mormor alltid fått en krans på mors dag. De senaste 47 åren har vi lagt den på hennes grav.

Denna tradition tog pappa upp när jag föddes, och det är nu 57 år sedan.
Mors dag är ju alltid vid samma tid varje år,och ändå är det en väldig skillnad på vad det finns för blommor. Vissa år har det bara funnits vitsippor och kabbeleka och andra år har jag bara hittat lupiner och kanske syrener.
Det blir iaf väldigt fint när blommorna har fått ligga ett tag och dom reser sej upp.
I år blev det nog ingen krans, men min bror plockade iaf en stor bukett blommor. Nu när pappa är så sjuk fungerar ingenting.

Är det någon mer som har samma tradition?

2 kommentarer:

  1. Åååh!! Du är tillbaka!!! Har saknat dig:-)! Kram kram

    SvaraRadera
  2. Nej, vi har inga sådana traditioner. Blir ett samtal bara. Men din bukett är jättefin. Här lyckades vi få in en liten bukett liljekonvaljer, men den är liten.

    SvaraRadera