söndag 24 oktober 2010

Panik!Så här såg det ut på baksidan idag! Precis när vattnet hade nått tröskeln lyckades brandkåren få stopp på det.
Vårt hus ligger väldigt lågt och avrinningsbrunnarna är inte alls tillräckligt många. Där brandbilen står rinner det en (normalt) liten bäck, men nu var det tvärstopp i den av löv och diverse skräp.
Tack och lov hände det på förmiddagen så vi hann larma för det gick otroligt fort. För ett par tre år sedan blev det översvämning på natten. Det var inte roligt! Jag klarade mej med bara lite vatten på golvet i vardagsrummet och sovrummet, men mina grannar på båda sidor om min lägenhet fick helt plötsigt en pool inomhus. Efter den händelsen fick jag ett nytt golv, och jag är väldigt nöjd med det och vill inte byta igen!
För säkerhets skull har jag satt upp mina garnkorgar på bordet enligt devisen att "Det finaste man har sätter man på bordet" :)

Tyvärr orkar jag inte skriva här, eller knappt lämna några kommentarer på era trevliga bloggar heller. Jag är så fruktansvärt trött. Förmodligen beror det på att jag äter pencillin sedan två veckor. Det heter Heracillin 750 mg och jag tar 3 om dagen. Jag har ett sår, förmodligen trycksår, på vänster fot och det har jag haft i snart tre månader. För två veckor sedan gick jag äntligen till doktorn. Jag fick 100! tabletter, men jag skulle bara äta till såret var läkt och resten skulle jag spara ifall jag fick fler sår. Antagligen får jag äta upp alla nu, för det har inte läkt än!
Egentligen har jag ingen känsel i mina ben eller fötter, men detta lilla sår gör så fruktansvärt ont. Det sitter på utsidan på ankelknölen och jag kan inte ha foten mot madrassen ens trots att hemtjänsten lägger om med alla möjliga kompresser varenda kväll.
Häromåret tappade jag en 225gr varm metallform när jag skulle ta ut den ur ugnen. Först hittade jag den inte, men se´n upptäckte jag att den stod på min fot!? Det kände jag inte, inte ens när det blev världens blåsa hade jag ont. Doktorn jag var hos med detta såret trodde att nervtrådarn ligger öppna, så det är därför jag känner det. En läkare förklarade en gång att smärtnerverna är tjockare, så dom dör sist. Typiskt!

Nu ska jag ta dagens sista tablett och sedan ska jag SOVA!!!

5 kommentarer:

 1. Vad bra att brandkåren ordnar upp med vattnet. Inte roligt att behöva byta golv igen. Vad besvärligt med ditt sår, hoppas medicinen hjälper, men det verkar ta tid. Du är duktig som orkar blogga, gör det när du har lust, vi är många som tänker på dig. Trevlig måndag önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Ibland orkar man mer, ibland mindre och just nu får du kanske ta nästan all din ork, både mental och kroppslig, till såret. Hoppas att det läker snart!
  Gôtt att golvet klarade sig!!!

  SvaraRadera
 3. Shit pomfritt, vad mycket vatten! Tur att ni hann larma innan det blev översvämning inne igen! Hoppas såret läker snartast! Stor kram

  SvaraRadera
 4. Ta all tid o ork till det som behöver det mest. Vi finns här när du orkar.
  Hoppas ditt sår läker snart så du kan sluta med tabletterna och bli pigg igen.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Mej oj, vad med vatten!! Vilken tur att du slapp få in det i lägenheten.
  Krya på dej och sticka lugnt :)

  SvaraRadera