tisdag 16 mars 2010

FrågaDenna fina orkidé fick jag av Renée i höstas. Det finns en handelsträdgård, Brigners, i Eksjö, där kan man köpa kassar med tre orkidéer som har blommat över, för 98kr. När Renée var där i höstas fick hon köpa 2 kassar för 98!!! Då fick jag denna. Det var knoppar på, men ingen kunde gissa hur den skulle se ut. Det tog en väldig tid innan blommorna kom, men den var verkligen värd att vänta på. Dessutom blommade den jättelänge.
Nu undrar jag om någon vet hur den ska skötas för att trivas och blomma igen. Än lever den, men jag sköter den som mina andra orkidéer, och det kanske inte alls är rätt. Jag skulle vilja njuta även kommande höst.
Ingen i hemtjänsten har sett den innan och jag har letat på nätet utan resultat. Jag skulle ju kunna åka till Eksjö och fråga, men jag är ju inte så mobil, och därför hoppas jag på er hjälp.

5 kommentarer:

 1. Har du kvar lilla stickan med namnet? kan det vara en Phalaenopsis av något slag? http://www.xn--krukvxter-z2a.com/Phalaenopsis.php

  SvaraRadera
 2. Tyvärr, jag är hopplös med växter men så fin den är!

  SvaraRadera
 3. De orkidéer som råkat överleva hos mig har klarat sig för att jag i det närmaste struntat i dem! Pyttelite vatten, häll bort om det blir kvar på fatet. Klipp inte bort utblommad stängel.
  Jag har aldrig sett någon som din, heller, den är jättefin!

  SvaraRadera
 4. Tack Anette att du tycker om min Kardemumma sjal. Ja, det är min eget mönster och den är inte svårt verkligen.
  Jag tänkte göra en beskrivning på den och på andra mina "stickpåhitt". Det kanske blir inte idag eller imorgon men dom kommer.
  Kolla på http://www.orchidehuset.se/ - dom är experter på orchidéer och deras orchidénäring är jätte bra.

  SvaraRadera
 5. Jag har inte heller sett en sådan. Men jag behandlar mina lika, lite vatten och i norrfönster. Jag som inte har gröna fingrar har fått alla mina att blomma om igen.
  Jag berättade för min gubbe vad din bror gjort med garnvindan och hans kommentar var direkt: då låg han pyrt till.
  Jag har letat också efter vindor men inte hittat, så hade vi två i huset i östersund så då kunde jag ju få ta med en hem, himla tur. Hoppas du lyckas få tag på en. Kolla tradera också där kan det ju finnas.

  SvaraRadera