söndag 25 april 2010

Blomspaning

Otroligt nog kunde jag följa med Renée på en "promenad" idag. Vädret var helt perfekt. Tillräckligt varmt så att det t.o.m. luktade så där gott från skogen. Har man inte varit ute i naturen på två år, blir allt extra mycket på något sätt. Vi åkte på en sedan länge nedlagd järnväg som går genom skogen bl.a. förbi vår hembygdsgård.


Visst är det vackert!
Området sköts på gammalt sätt, alltså man slår med lie när blommorna har fröat av sej. Det är en amatörbotanist som har kartlagt alla växter (blommor?) och det finns ca 200! olika.
Vi åkte dit för att titta på alla blåsipporna i alla nyanser av blått och naturligtis även vitsippor.

Det är ju inte så lätt att fota när man inte kan gå nära, men jag tycker att även gärdesgården är otroligt fin. Som jag nog har skrivit tidigare, är jag väldigt förtjust i föremål med patina. Lite rost eller solblekt trä t.ex. Eller mossbelupna stenar.


Detta var faktiskt den allra sötaste och finaste blomman! Det är Renées älskade Gibson. Han var vår vägvisare.

Jag har några bilder till från hembygdsgården, men det tar vi en annan dag.
Vi var ute ca en timma och när vi kom hem sa Renée att jag t.o.m. hade blivit solbränd i ansiktet! Hur blek var jag egentligen innan?

5 kommentarer:

 1. åja, du behöver nog inte varit så blek, solen tar ordentligt så här års.
  Härligt att ni kom iväg och att du fick känna den där känslan. Det är alltid kul att åka och titta på nått och i regel hittar man ju nått nytt eller upplever det på nytt. Skönt att ni hade en sådan trygg o go följeslagare också.

  SvaraRadera
 2. Jag har kikat på Renées bilder också och ni verkar haft en fantastisk promenad! Roligt att det funkade och ett sådant underbart område att promenera i! Vilken årstid somhelst, antagligen, men det är ju alltid lite extra med de ljuvliga vårblomstren!

  SvaraRadera
 3. Ni verkar ha haft en underbar prommis du och Renneé tur att ni har Gibson med som vägvisare. Kollade på Renneés bilder oxå verkar vara ett underbart område än vilken årstid det är. Vad skönt för dej att det gick att följa med.ut, hoppas att ni kan göra det fler gånger. Kramisar

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarerna på min blogg! Alltid kul att hitta nya bloggar! Vilka fina bilder, vitsippor har jag aldrig sett i verkligheten!

  SvaraRadera