fredag 9 april 2010

Slö och lat

Här händer sannerligen inget intressant:(. I går var jag hos frissan för toning och toppning. Precis när jag skulle åka därifrån fick jag ett sms från vännen G. Hon ville komma och muntras upp, om det passade. Naturligtvis fick hon det.
Visst är det konstigt det här med tiden? Vi jobbade på samma ställe i slutet på åttio-talet och blev jättebra kompisar direkt. Vi har samma intresse och åsikter om det mesta. Hon är verkligen en pärla!
Då jobbade jag heltid och var med i två, ibland 3 syjuntor och hon bildade familj och fick 2 barn med bara ett års mellanrum. Dom skaffade hus med jättestor trädgård och hon jobbade halvtid. Trots det träffades vi ofta på fritiden och tillbringade många timmar i veckan i telefon.
Nu jobbar jag ju inte alls och hennes barn har flyttat hemifrån och nu "hinner" vi inte prata på flera veckor. Är inte det konstigt? Allt går ju visserligen långsammare när man blir äldre, men SÅ gamla är vi ju inte. Det är ytterligare ett bevis på att det på något sätt är färre timmar på ett dygn nu för tiden. Det finns ingen annan förklaring, tycker jag.
Är det någon mer som har upptäckt samma sak?

Jag kan inte minnas att jag kände mej stressad då, och nu blir jag stressad om jag ska göra en extra sak i veckan! Märkligt!

4 kommentarer:

 1. Nu för tiden tror jag att jag hinner en tiondel av vad jag gjorde tidigare. Men på något sätt, så är jag för det mesta mycket mera nöjd nu och tittar mera på vad jag åstadkommit än vad jag inte har hunnit, vilket kanske minskar min stress.
  Trevlig helg till dig!

  SvaraRadera
 2. Så väl jag känner igen det där.
  Tänk när man stod där med 4 små barn, tvättade och lagade mat samtidigt och gärna en bakplåt i ugnen också. Var på möten, fixade trädgård och handarbetade och hade tid över för att träffas. Nu tycker jag att jag aldrig har tid, kommer hem sent varje dag, bloggar och handarbetar en timma. Helgen är ju slut innan den börjat, nej det är nog som du säger, vi har helt plötsligt fått färre timmar per dygn.

  SvaraRadera
 3. Kul att läsa att du kommit igång med stickorna och hälen, du kommer fixa den galant

  SvaraRadera
 4. Helt övertygad om att det är som du skrev att det är färre timmar på dygnen nu för tiden. Helgerna t ex hinner ju bara börja så är de slut igen...för inte kan det väl vara så att jag är långsammare nuförtiden !?

  SvaraRadera