söndag 11 april 2010

Loppisfynd

Efter två "bra" dagar känner jag mej som en annan människa:). Vad underbart livet kan va när man inte behöver tillbringa all vaken tid på toa!

Min granne K. var på Kupan i Nässjö och letade efter böcker. Dom hade fått in så många så dom hade flyttat ut alla i ett förråd på gården. Tyvärr var alla blandade huller om buller, men hon hittade några hon var på jakt efter och åt mej köpte hon denna:

Pris:5kronor!
Den innehåller bl.a. mönster på stickade mammelucker! När jag såg den bilden kom jag på att jag stickade nog sådana någon gång på 60 eller 70-talet.
Det gröna Bianca garnet är också från 70-talet. Av det virkade jag köksgardiner till mamma och en hel massa dukar. Nu är det min toa-stickning och ska bli disktrasor. Den som spar han har;)
Sockan växer, men fruktansvärt långsamt. Det är jätteroligt, men så är det alla " ska bara först" innan jag kommer igång. Det beror enbart på lathet, för när jag sitter i rummet och stickar lägger jag upp benen i min fotvagga och av någon anledning tror jag att det är jobbigt att flytta benen igen om jag måste flytta mej därifrån (jag vet att jag är helt knäpp!). Jag har köpt fotvaggan för att kunna lägga upp benen eftersom dom svullnar så mycket på dagen och ändå blir det inte av att jag använder den särskilt ofta. Förmodligen beror det på att varje gång jag satte mej i min fåtölj och la upp på benen på pallen kom katten och skulle gå ut, eller komma in. Det var så jobbigt att flytta sej den sista tiden innan det till slut inte gick alls, att min hjärna inte har fattat att jag inte sitter så längre. Dessutom har jag ingen katt längre (snyft). Jag fick ta bort honom för drygt ett år sedan p.g.a. hög ålder.
Tyvärr kan jag inte ha katt längre. Kan man inte ens åka till veterinären, eller göra rent i kisslådan, då ska man inte ha katt. Men ni är ju väldigt givmilda med bilder på era katter, så jag njuter av dom.

7 kommentarer:

 1. Bianca gjorde jag mycket i förr. Oj, så många gardiner, dukar och fönsterlöpare jag gjort. Undrar om jag inte har nått nystan liggande nån stans också.
  Trist att du inte kan ha katt längre, för det är ju så mysigt att ha dem i knät och kela med. Två av mina knatar fram bara o kräver tid, spelar ingen roll vad man har i knät då inte. Musli är inte sådan, men han går gärna promenader med oss.
  Jag har ju haft en del bilder sista tiden på dem, eftersom jag ännu tränar på att fota och sovande katter är ju bra då, för då ligger de i alla fall stilla. :D

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar grön färg! Och så bra att du känner dig bättre :D Man behöver lite sämre tider ibland, lite svackor och lite krasslighet för att sen uppskatta när allt är som vanligt igen!

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga loppisfynd. Jag har precis hittat till din blogg och den är ju mysig att läsa! Hej! :)

  Kul att se att du mår hyfsat ett par dar. Jag vet lite om hur det är även om jag inte är rullstolsbunden. Toaletten är både min bästa vän och min värsta fiende ...

  SvaraRadera
 4. Hittade hit via ???? ja...kommer inte ihåg...Men nu är jag i allafall här och jag gillar din blogg.Hoppar in bland dom andra följarna.Vilka fina loppisfynd,det brukar vara svårt att hitta gamla handarbetsböcker.Dom brukar försvinna först.Bianca garnet..det var ett härligt garn.Har gjort en hel del grejer av det garnet.Hej då :)

  SvaraRadera
 5. En undulat?

  Bra granne du har!

  SvaraRadera
 6. Har ju köpt en jättebra sele till Morris så jag har planerat att komma hem med honom så du får kela med honom lite! Kram

  SvaraRadera
 7. Binca garnet kommer jaq ihåg... virkade en hel del i det på det glada 70-talet, gardinkappor
  b la . Undrar var de tog vägen ?

  SvaraRadera